Popis
Když uslyšíte název kondenzované mléko, vaše první reakce je s největší pravděpodobností: „Co je to?“ a nejsi sám. Stručně řečeno, kondenzované mléko, jako je toto, je husté mléko s dlouhou životností vyrobené z běžného mléka vařeného s cukrem, takže většina kapaliny se odpařuje.
Jinými slovy, kondenzované mléko je sladké mléko zvláště vhodné jako mléčná složka v mnoha specializovaných kávách, jako je ledová káva a latte, a v dezertech a pečivu, ideální volba díky své krémové konzistenci, chuti a dlouhé trvanlivosti.
Je také velmi populární v jižní Evropě a Latinské Americe, používá se k výrobě domácího karamelu, známého jako „dulce de leche“. Dulce de leche se vyrábí rychle a snadno. Jediné, co musíte udělat, je zahřát kondenzované mléko na pánvi na středním ohni a neustále ho míchat, aby se mléko přeměnilo na hustý karamel, který lze použít k výrobě fondánu, dezertů atd.
Kondenzované mléko je proto velmi univerzální a máte také zaručený kvalitní produkt se známou značkou Nestlé.
SpolečnostNestlé byla založena v roce 1866 a sídlí ve švýcarském Vevey. Nestlé je největší potravinářská společnost na světě, která prodává řadu známých značek v různých segmentech, jako jsou Nespresso®, Kit Kat, Vittel a Häagen-Dazs.
Složení
Plnotučné MLÉKO, cukr (44 %). (8 % máslového tuku, 20 % bez tuku sušina z MLÉKA)